Skidomein Vars - Risoul

"La Forêt Blanche"

Zeer uitgestrekt skidomein, met 185 km beveiligde skipisten, niveauverschil van 1650 tot 2750m, sneeuwzeker van begin december tot eind april, voorzien van ontelbare sneeuwkanonnen.

De grootste snowparks van de EU, olympische halfpipe, sledehonden, schaatspiste, bars, restaurants, winkels, skiverhuur enz. Gratis skipiste voor de kinderen en keuze uit diverse skischolen. 

Er zijn 3 toegangen tot dit skidomein; "Risoul 1850", "Vars Les Claux" en "Vars St. Marie".

Bekijk het skiplan op vol scherm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alpineskiën :  185 km pisten, waarvan 21 groen, 45 blauw, 40 rood en 10 zwart, en slalom stadions.

Snowboarden: Snowboardparadijs n° 1 van Frankrijk. Met 3 snowparks: Blackpark, Whitepark & Half Pipe met o.a. Super-Pipe (150 mtr lang en 5 mtr hoog), 1 Half- Pipe, Boarder Cross, Jumps.
Langlaufen : 50 km loipen

 

De 116 afdalingen zijn voor het overgrote deel geschikt voor de beginnende tot goede skiër. Er zijn 21 groene pisten waarop kinderen en beginners volop uit de voeten kunnen. Maar ook de 45 blauwe afdalingen bieden veel skiplezier aan de lerende skiër en diegene die het rustig aan willen doen.

Voor de betere skiër dienen zich 40 rode en 10 zwarte pisten aan. De pisten verbinden Risoul 1850 met de skigebieden en liften van de naburige dorpen van Vars Les Claux en Vars Sainte Marie, het skipas is overal geldig.

Er zijn voor de specialisten ook 3 slalom pisten en een "Speedrecord Trial" piste of "vliegende kilometer". Op deze piste worden ook de komende winter weer aanvallen gedaan op verbetering van het wereldsnelheidsrecord op ski's, dat op 252 km/uur staat.

Voor liefhebbers van buckelpiste is er een "Bumppark".

Het Surfland van Risoul is één van de beste Snowparken van Frankrijk. Het snowboardparadijs werd heringericht en kreeg o.a. de eerste Super-Pipe van de Alpen. Deze is 150 m lang, 5,5 m hoog en 15 m breed. Surfland beschikt naast deze Super-Pipe over een nieuwe Big Air-zone, een Slidebar, een Snowskate zone en een nieuwe Big Air voor de Mixn'Fly. Ook is er een aanlegde en een natuurlijke Half-Pipe. Voorts zijn er een Boardercross en alle gebruikelijke Jumps van klein tot groot, twee Table Tops enz.

Iedere morgen wordt het Surfland opnieuw geprepareerd en in optimale staat gebracht. Evenals voor skiërs zijn er groene, blauwe, rode en zwarte runs.

De hele winter worden er in de snowparks van Risoul allerlei activiteiten georganiseerd. 

 

Skiën in Risoul is ook een familie-aangelegenheid. Het skistation is lid van de selectieve club "Les Petits Montagnards" waarin een aantal Franse skistations met op kinderen gerichte wintersportactiviteiten samenwerken.

Er zijn drie skischolen die over afgescheiden kinder skipisten met de eigen liften en speelmogelijkheden beschikken. Speciale kinderinstructeurs en –instructrices maken kinderen vanaf 2,5 jaar vertrouwt met skiën. Kinderenklasjes krijgen voorrang bij de skiliften.

In de kindercrèche kunnen kinderen van 6 maanden tot 6 jaar terecht.

Het hele seizoen zijn er diverse evenementen, shows en vele andere leuke kinderactiviteiten.

In het Forêt Blanche kunnen ook mooie tochten op langlaufski"s gemaakt worden.

Er liggen tientallen km geprepareerde loipen in het dal bij Risoul. Ook winterwandelaars vinden hier veel mogelijkheden voor mooie tochten.

Een ervaring is een wandeling op sneeuwschoen ("raquets") over niet gebaande routes naar mooie stille plekjes in het winterlandschap.

Maak deze tochten met een gids voor een onvergetelijke ervaring in de prachtige natuur.

 

Te Risoul ligt een ijsbaan, die dagelijks geopend is van 14.00 tot 22.00 uur.